Referat: Tölö IF - Mossens BK

Fredagsmatch igen och ytterligare ett lag från Norra Halland stod för motståndet, Tölö IF.

Kungsbackatjejerna i Tölö var det ett tag sedan vi mötte men vi vet att det är ett fysiskt starkt lag som gillar att slå bollar på djupet.
Dagen till ära fick vi också testa på att spela på gräs, tyvärr var planen inte i det bästa skicket men det var lika för bägge lagen.

Tyvärr fick vi en dålig start och låg under med 2-0 efter första perioden, ett hörnmål där vi missade markeringen och en individuell prestation av TIFs snabba anfallare. MBK lyckades vaska fram ett par halvchanser men precisionen saknades i avsluten,

Inför andra perioden pratade vi om att slå lite längre bollar för att lyfta upp laget men när bollen väl lyftes låg vi fel i positionerna eller så var vi inte tillräckligt högt upp i banan. Vi kom inte närmare än två ribbträffar medans TIF fick full utdelning med ytterligare tre mål. 5-0 underläge inför de sista 25 minuterna således, tung tungt.

Inför tredje perioden gjorde vi lite offensiva byten och lyckades också putsa till siffrorna något. Alice drog in en frispark från 20 meter och Cicci placerade bollen i mål på straff. Vi vann sista perioden med 2-0 och det ger vi tjejerna en stor eloge för, det är lätt att deppa ihop när spelet inte riktigt blir som vi vill.

Summa summarum: Vi blandar och ger i serien och nog behöver vi bli lite jämnare för att nå högre höjder. Idag vägde vi lite för lätt och vi fick inte igång vårt spel på den ojämna planen.
Det var dock ett bra test inför äventyret i Danmark nästa vecka, då blir det spel på gräs i sju matcher, förhoppningsvis är planerna något grönare och lite jämnare

Idag ger vi ett plus till Ella F och Cicci som river och sliter på mitten. Alice visade också spelglädje och jäklar anamma. Dessutom säger vi grattis till Agnes som gjorde sin första match i Mossentröjan, en klart godkänd debut mot tufft motstånd.